ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Korgan ve Gürgentepe ilçelerine yapılması planlanan yeni Hükümet Konaklarının yatırım programına alındığını bildirdi.

Taşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Korgan ve Gürgnetepe ilçesinde uzun yıllardan bu yana hizmet veren Hükümet Konaklarının yapılan fiziki dayanıklılık testlerinde depreme karşı dayanıksız olduğunun tespit edildiğini hatırlattı.

Korgan ve Gürgentepe ilçelerindeki Hükümet Konaklarının yenilenmesi için İçişleri Bakanlığıyla görüşmeler yaptığını ve müjdeli haberi dün aldıklarını ifade eden Taşcı, “Ordu’muzun güzel ilçelerinden Korgan ve Gürgentepe’mizde yıpranan ve artık ihtiyaca cevap veremeyen Hükümet Konakları yıkılarak, yeniden modern bir mimariyle yapılacak. Korgan ve Gürgentepe Hükümet Konakları yenilenmesi için İçişleri Bakanlığı, projeleri yatırım programına aldı.” dedi.

Hükümet konaklarının yenilenmesi için ilk olarak Etüt ve Avam Projelerinin hazırlanacağını kaydeden Taşçı, şöyle konuştu:

“Bakanlık yetkilileri, Maliye Bakanlığı’nın ödenekleri serbest bırakması ile birlikte Etüt ve Avam Projesi için ödenek gönderileceğini, Etüt Proje ve Avam Projenin kabul edilmesinden sonra da yapım projesinin başlaması için start verileceğini belirttiler. Eski binalar ihtiyaca cevap vermiyordu ve Deprem Yönetmeliğine uygun değildi. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bu ihtiyacımızı yerinde gördü ve ilgili talimatları verdi. Kendisine Ordu, Korgan ve Gürgentepe halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş, bölge milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”