ORDU (AA) - Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, 76 iş yerinin bulunacağı sanayi sitesinin yapımına başladıklarını bildirdi.

Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayi sitesinin yapımı için hazırlanan projenin ihaleye çıktığını ve ilk kazmanın vurulduğunu söyledi.

Sanayi sitesinin 27 yıldır yapılamadığını kaydeden Kiraz, "2014 yılında göreve geldiğimizde verdiğimiz sözlerden birisi Korgan ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından sanayi sitesiydi. Göreve geldiğimizde gördük ki 27 yıldır sanayi sitesi problemi çözülememiş. Birçok atılım yapılmış ama hep ihmal edilmiş, yarıda bırakılmış, ya da takip edilememişti. İlk olarak Korgan Sanayi Sitesi Kooperatifini topladık ve çözüm yollarını konuştuk. Arsa problemi ve yol problemi vardı. Bunları çözdük ve tapu tescil işlemlerini tamamladık. Projeyi hazırladık ve ihalenin ardından ilk kazmayı vurduk." diye konuştu.

Sanayi sitesinin faaliyete geçmesiyle şehir trafiğinin rahatlayacağını dile getiren Tuncay Kiraz, "İnşallah 2017 yılında Korgan, sanayi sitesine kavuşacak. Böylelikle ilçemizin sanayi problemi çözülecek, yeni istihdam alanı oluşacak. Bu büyük projede bizlerle hareket eden Korgan Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Nail Yaldızlı ve önceki başkan Yunus Uzan'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Her ikisi de bizlerle beraber mücadele etti ve sanayi sitemizin bu hale gelmesini sağladı." açıklamasında bulundu.