ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Korgan ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Başkan Yılmaz, Korgan ilçesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yatırımlara ilişkin açıklamada bulunan Yılmaz, Korgan'da bundan önce hayal edilemeyen yatırımlara imza attıklarını söyledi.

İlçede çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanarak yolların sıcak asfalta kavuşacağını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Korgan ilçemizde sürdürdüğümüz çalışmalar nedeniyle yollar vatandaşlarımızı rahatsız edecek şekilde çamur oldu. 'Çamur oluyoruz' diye 50-60 senedir doğru düzgün kanalizasyon, su ve yağmur suyu şebekesi olmayan, yolu bulunmayan yerleşim yerlerimizi hizmetten mahrum edecek değiliz. Önceden fındık bahçesine ve tarlaya asfalt döküldüğünü biliyorum ancak biz altyapısı olmayan yollara asfalt dökecek değiliz. Önce altyapı sorununu çözeceğiz, ardından bir ay içerisinde ilçe merkezimizin geçişinin tamamını sıcak asfalt yapacağız."

Yılmaz, ilçede 3 yılda büyük yatırımlara imza attıklarına işaret ederek, "17 milyon lira suya ve 25 milyon lira yola yatırım yapıyoruz. Büyükşehirden önce hayal dahi edilemeyen yatırımlara imza atıyoruz. İlçemizde bugün itibarıyla 10 farklı noktada ekiplerimiz çalışıyor. Şimdiye kadar 52 kilometre asfalt yol yaptık, 2017 yılında ise 52 kilometre daha sıcak asfalt dökmeyi hedefliyoruz." dedi.

"Korgan Kapalı Pazar" projesini hayata geçirmek istediklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Mevcut ilçe belediye binamızın bulunduğu alana kent meydanı inşa etmeyi planlıyoruz. Korgan'ımıza belediye hizmet binası, konferans ve düğün salonu, kafe, hanımlar lokali, sauna ve Türk hamamı bulunan bir kültür merkezi yapacağız. Bunların yanı sıra Çayırkent ve Sarı Aliç'e düğün salonu projelerimiz var. Büyükşehirden önce ilçemize yılda 1 milyon lira ödenek geliyordu. Şimdi ise biz 53 milyon liralık yatırım yapıyoruz."

Başkan Yılmaz, çalışmalarının bundan sonra da artarak devam edeceğini dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk'in de eşlik ettiği ziyarette Yılmaz, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruşu temsilcileriyle de bir araya geldi.