İçişleri Bakanı Selami Altınok'un 19 Eylül'de, "boş bulunan 5 bine yakın  korucu kadrosuna ilanlarımızı başlatıyoruz" açıklamasının ardından çok sayıda  genç, korucu olmak için harekete geçti. 
 
Korucu olmak isteyen gençler, en fazla başvuruyu, terör olaylarının  sıklıkla yaşandığı Hakkari, Şırnak, Van, Mardin ve Bingöl'de gerçekleştirdi. 
 
Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı  Orhan Kandemir, yaklaşık 20 gün önce korucu  temsilcilerinin katılımıyla, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini  anımsattı. 
 
Başbakan Davutoğlu'na korucuların yaşadığı sıkıntıları ilettiklerini  bildiren Kandemir, görüşmede yeni korucu alımı talebinde bulunduklarını söyledi. 
 
Kandemir, daha önce 60 bin olan korucu sayısının şu anda 45 binlere  düştüğünü dile getirerek, "Genç koruculara ihtiyacımız olduğunu Başkanımıza  anlattık. Sayın Başbakanımız da bunu olumlu karşıladı ve İçişleri Bakanımıza  talimat verdi. 10 bin korucu talebimizin ilk etapta 5 bini için tahsis yapıldı"  ifadelerini kullandı. 
 
EN YOĞUN BAŞVURU, HAKKARİ, ŞIRNAK, VAN
 
Korucu talebinin, terör saldırılarının en fazla yaşandığı Hakkari,  Şırnak ve Van'da gerçekleştiğine dikkati çeken Kandemir, şöyle konuştu: 
 
"Bölgedeki gençler koruculuğa büyük talep gösteriyor. Şu anda 22 ilde  20 bin dolayında genç, korucu olmayı talep ediyor. En yoğun başvuru Hakkari,  Şırnak ve Van'da yapılıyor. Bu illeri Mardin ve Bingöl izliyor. Bu gençlerimizin  tamamının kadroya alınmasını istiyoruz. Bu talebin karşılanmasıyla koruculuk  sistemi daha da güçlenecektir." 
 
Kandemir, korucuların Vatan sevgisi uğruna şehit olmayı göze aldığının  altını çizerek, "Korucular, para için bu işi yapmıyor, namusunu ve toprağını  korumak istiyor. Biz tek bayrağın altında yaşamak istiyoruz. Bunun için terörle  mücadelede yer alıyoruz" dedi.