ZONGULDAK (AA) - FERDİ AKILLI - Zonguldak'ta yaşayan Ertan ve Sema Güngör çifti, koruyucu ailesi olmaya karar verdikleri İbrahim bebeğin sesiyle 12 yıllık çocuk özlemlerini dindirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kentte 12 yıl önce dünya evine giren Ertan (44) ve Sema Güngör (47) çifti, uzun süre çocuk sahibi olamayınca çeşitli yöntemlere başvurdu ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuran çift, evlat edinmek istedi.

Başvurdukları dönemde gerekli şartların uymaması nedeniyle evlat edinemeyen Güngör çifti, koruyucu aile uygulamasından haberdar olmaları üzerine, tekrar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaat ederek, koruyucu aile olmak istediklerini bildirdi.

Kurum yetkililerinin incelemelerinin ardından çift, 4 aylık "İbrahim" adlı bebeğin koruyucu ailesi oldu. Sema Güngör, bebeğin adının, 6 yıl önce yaşamını yitiren babasının ismini taşıdığını öğrenmesiyle çifte mutluluk yaşadı.


- "Bebek hayatımıza girince dünyamız değişti"

Sema Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle 12 yıl önce evlendiklerini ve çocukları olmadığı için tüp bebek yöntemini denediklerini söyledi.

Tüp bebek yönteminin başarılı olmaması üzerine üzüldüklerini anlatan Güngör, "Bunun üzerine evlat edinmek istedik. Ancak eşim sigortalı bir işte çalışmadığı için evlat edinemedik. Ancak eşim yaklaşık 5 yıl önce işe başlamasının ardından ve maddi olarak durumumuzun düzelmesiyle tekrar evlat edinmek için başvuruda bulunduk. Bizi koruyucu aile olamamız için yönlendirdiler. Koruyucu aile olmak yaklaşık bir yıldır benim aklımda vardı. Kriterlerimizde uyunca Allah da bize nasip etti, koruyucu aile olduk." ifadelerini kullandı.

Koruyucu aile olmak için 35 günlük bebekle uyum sürecinden geçtiklerini aktaran Güngör, şöyle konuştu:

"Bebek hayatımıza girince dünyamız değişti. Koruyucu aile olmamızın ardından ailelerimizin yanı sıra akrabalarımız ve çevremizdeki insanlar bize çok destek oldular. Bebekle birlikte 4 aydır hayatımız değişti. Herkes bana güzelleştiğimi hatta anne ve baba olmamızın bize yaradığını söylüyor. Bu zamana kadar bir zorlukla karşılaşmadım. Her şey gayet güzel gidiyor."

Güngör, bebeğin isminin, çok sevdiği ve yaklaşık 6 yıl önce yaşamını yitiren babasıyla aynı olmasının ayrı bir mutluluk olduğunu dile getirerek, "Ben bebek İbrahim'i almadan önce babamı 5-6 kez rüyamda görmüştüm. Rüyamda babam bana, 'Sana erkek çocuğu verecekler.' demişti. Koruyucu aile olarak bebeği almaya gittiğimizde rüyamda gördüğüm bebeğin aynısı. Bize bunun büyük bir tesadüf olduğunu veya babamın yerine bebeğin geldiğini ve adını taşıdığını söyleyenler var. İbrahim deyince benim içim bir tuhaf oluyor." dedi.


- "Oğlum' dediğimde kıpır kıpır oluyorum"

Ertan Güngör ise akrabalarının ve yakın çevresinin tavsiyesiyle koruyucu ali olmaya karar verdiklerini söyledi.

Görüşmeler sonucunda bebeği aldıklarında büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getiren Güngör, "Bebeğimiz eve geldikten sonra hayatımızda çok şey değişti. Huzur ve mutluluk geldi. Oğlum yanımda. Akşamları eve geldiğimde, içeri girdiğimde, 'Oğlum' dediğimde kıpır kıpır oluyorum. Ayrıca rahmetli kayınpederimin ismi İbrahim'di. Bebeğimizin adı da aynı. Bir İbrahim'i kaybettik, bir İbrahim'i bulduk." diye konuştu.