GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de yapımı devam eden Köse Yaylım Şehit Osman Yıldız Göleti'nde sona yaklaşıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane'de inşa edilen Köse Yaylım Şehit Osman Yıldız Göleti’nin tamamlanmasının ardından toplam 4 bin 130 dekar zirai arazinin suya kavuşacağı belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yakından takip ettiği Köse Yaylım Şehit Osman Yıldız Göleti’nde çalışmaların devam ettiği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Önümüzdeki yıl hizmete alınması hedeflenen projede yüzde 87 fiziki gerçekleşme sağlandı. Temelden yüksekliği 37 metre, talvegden yüksekliği 34 metre, gövde dolgu hacmi 260 bin metreküp olan inşaatın gölet dolgusunda yüzde 97 seviyesine ulaşıldı. Ayrıca göletin vana, dolusavak ve kil dolgu imalatları tamamlandı. İhale bedeli 5 milyon 137 bin lira olan ve kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Köse Yaylım Şehit Osman Yıldız Göleti'nin sulama projesinin de tamamlanması ile toplam 4 bin 130 dekar zirai arazinin suya kavuşması hedefleniyor."