AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı. Köseoğlu mesajında, “Demokrasinin sağlıklı işlemesinde basına büyük görev düşüyor. Özellikle şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan tüm kıymetli basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” sözlerini kullandı.
Köseoğlu, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nün 156’ncı yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Halkın haber alma özgürlüğünü aracılık eden basına demokrasinin sağlıklı işlemesinde büyük görev düşüyor. Objektif olmayan asılsız haberlerle, düşünce özgürlüğünün, İnsan hakları ve demokrasinin teminatı olarak adlandırılan dördüncü güç yıpratılmamalıdır” dedi.


Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu vurgulayan Milletvekili Köseoğlu’nun Dünya Gazeteciler Günü ile ilgili yayınladığı mesajı şöyle: “Toplumun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, günümüzün en dinamik ve en fedakârlık isteyen mesleklerinden birisidir. Demokrasinin her türlü vesayetten kurtulması, bireyin ve toplumun olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi için bağımsız ve özgür basının önemi, özellikle içinden geçtiğimiz bu kritik günlerde her geçen gün daha da artmaktadır. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde medyanın ve demokrasi savunucusu olarak görev yapan gazetecilerin rolü unutulmamalıdır. Bundan sonra da demokrasinin bilinen üç ayağı, yasama, yürütme ve yargı dışında dördüncü ayağı olan medyaya halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve ‘Yenikapı Ruhu’nun korunarak devam ettirilmesi için büyük görevler düşmektedir. Özellikle şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan tüm kıymetli gazetecilerin ve medya mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlar, basın şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.”