KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da Ayşe Cemile Vural, KOSGEB'den aldığı destekle kendi işinin patronu oldu.

Halk eğitim merkezlerinde 6 yıl yemek kursları veren Vural, öğrencileri ve komşularının tavsiyesi üzerine kendi işini kurmaya karar verdi.

Hazırladığı projeyi KOSGEB'e sunarak destek almaya hak kazanan Vural, açtığı "butik mutfakta" hem patronluk hem işçilik yapıyor.

Vural, AA muhabirine, lise yıllarından itibaren mutfağa ilgisinin olduğunu belirtti.

Evlendikten sonra ilk yıllarda evden satış yaptığını ifade eden Vural, açıköğretim fakültesini bitirdiğini ardından Halk Eğitim Merkezlerinde kurs vermeye başladığını anlattı.

Yaptığı pastaların çok beğenilmesi üzerine çevresindekilerin iş yeri açmak konusunda kendisini cesaretlendirdiğini ifade eden Vural, şunları dile getirdi:

"Komşularım 'senin yaş pastan güzel oluyor' diyorlardı. İstanbul'da birkaç kursa gittim. Kendimi geliştirdim. Ardından halk eğitimde yaklaşık 6 yıl değişik yerlerde görevler yaptım. Kurs verdiğim öğrencilerimden aile bütçesine katkı sağlayan arkadaşlarımız çok oldu. Birkaç kişi KOSGEB'ten destek alıp cesaret alarak kendilerine küçük işletmeler açtılar. Hep kendime ait bir yer açma hayalim vardı. Öğrencilerimin desteği ile kendime güvenim geldi. Onlar da bana ilham kaynağı oldu diyebilirim. Devletin KOSGEB kanalıyla özellikle bayan girişimcilere verdiği destekleri de biliyordum. Onun için girişimcilik kursuna gittim. 15 günlük faydalı güzel bir girişimcilik kursu geçirdik. KOSGEB kiramızı ve bir tane çalışanımızın giderlerini destekledi."

- "Hem patron hem işçiyim"

Sipariş alarak çalıştıklarını anlatan Vural, bu sayede müşterilerine taze ürün sunduğunu belirtti.

Vural, "Biz burada daha çok katkı maddesiz yani hazır gıdadan uzaklaşmış ürünler yapıyoruz. Yaş pasta, doğum günü pastaları, tatlılar, poğaça, börek gibi ürünleri yapıyoruz. Anneniz evde nasıl yapıyorsa onun gibi yapıyoruz." diye konuştu.

İşini severek yaptığını vurgulayan Vural, "Ne işi yapıyorsanız yapın eğer işe hakim değilseniz o iş yürümez. Çünkü kendi bildiğiniz, kendi istediğiniz işe hakim olduğunuzda başarılı olursunuz. Ben bu nedenle hem patron hem işçiyim. Kabınıza sığmadığınızı düşündüğünüzde daha verimli oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.