SİNOP (AA) - KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi İl Müdürü Gürsel Kızılaslan, verdikleri desteklerle il genelinde 153 iş yeri açılmasını sağladıklarını bildirdi.

Kızılaslan, yaptığı açıklamada, hizmete başladıkları 2012 yılından bu yana yaklaşık bin 250 kişiye girişimcilik eğitimi vererek yüzde 60'ı kadın olmak üzere 153 kişiye KOSGEB desteğiyle iş yeri açma fırsatı sağladıklarını, 265 işletmenin KOSGEB'den destek aldığını söyledi.

KOSGEB tarafından Sinoplu işletmelere yaklaşık 5 milyon lira destek ödemesi gerçekleştirildiğini ifade eden Kızılaslan, "Bu destekler yüzde 60-80 oranlarında ve harcama karşılığı gerçekleştirilen destekler olduğu için Sinop yerel ekonomisinde yaklaşık 10 milyon lira finansal katkıyla ekonomik hareketlilik ve rekabet sağlamaktadır" dedi.

Yeni girişimci desteği ve girişimcilik eğitimleriyle Sinop ekonomisine yeni işletmeler kazandırmakla kalmadıklarını, aynı zamanda girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sağladıklarını ifade eden Kızılaslan, işletmelerin kendilerini geliştirmelerine ve geliştirecekleri yenilikçi ürünlerle üretim kapasitelerini, rekabet güçlerini ve pazar paylarını artırmalarına katkı sağladıklarını kaydetti.

Kızılaslan, verilen destek tutarlarına bakıldığında ülke genelinde Sinop'un, ekonomi ve nüfus yapısının çok üzerinde yer alarak ilk 50, hatta bazı destek kalemlerinde 40 il arasına girdiğini dile getirerek, kurum olarak ülke ve bölgenin gelişmesi ve kalkınması için Sinoplu KOBİ'lere desteklerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.