DÜZCE (AA) - Kosova Cumhuriyeti Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Anadolu Ajansı'nın (AA) Balkanlar ve Kafkasya'daki hizmetlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "AA'nın bu bölgedeki temsilcilerinin bütün Türk dünyasına hizmet ettiğini düşünüyorum" dedi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nu makamında ziyaret eden Bütüç, AA muhabirine Rektör Şerifoğlu'na iadeiziyarette bulunmak üzere kente geldiklerini söyledi.

DÜ'nün 7 yılda bu konuma gelmesinden gurur duyduklarını belirten Bütüç, "Kendimi burada evimde gibi hissediyorum. Kosovalıyım ve Türküm ama diğer taraftan benim ana ülkem Türkiye'dir. Türkiye'de bulunmak benim için evimde olmak gibidir. Düzce Üniversitesi ile yapılacak iş birlikleri, öğrencilerimizin burada okumaları, ağır olan hastalarımızı imkanlar dahilinde burada tedavi ettirme gibi konuları rektörümüze aktardık. Balkanlara gönül vermiş, Kosova'yı seven bir rektörümüz. Bu konularda yardımcı olacağına tüm kalbimle inanıyorum" diye konuştu. 

Genç bir ülke olan Kosova'nın kalkınmasında Türkiye'nin çok katkısı olduğunu vurgulayan Bütüç, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, TBMM'nin, tüm sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, rektörlerin hep Kosova'nın yanında olduğunu hissediyoruz. Ben Kosova'nın gerçekten şanslı olduğunu hissediyorum. Güçlü Türkiye, bir ağabeylik yapıyorsa bizden daha şanslı bir kuşak olmadığını düşünüyorum. Üç kıtaya yayılmış ecdadın torunları olarak bu topraklarda varız. Nerede olursak olalım bizim yolumuz, çizgimiz, dilimiz, dinimiz, kıblemiz bir. Tahmin ediyorum ki Kosova'da bulunan gençlerin de burada okumaları doğaldır." 

- AA başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor 

Bütüç, AA'nın Balkanlar ve Kafkasya'daki haber ağının önemini vurgulayarak, "AA'nın bölgedeki çalışmaları çok önemli. Ciddi manada iyi işlere imza atılıyor. Başarılı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bizler dünyayı hep büyük görüyoruz. Dünya bu kadar büyük değil, biz bu kadar küçük olduğumuz için dünyayı büyük görüyoruz. Sınırlar zamanla kalkıyor ve bu coğrafyada hepimizin küçük bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. AA'nın bu bölgedeki temsilcilerinin bütün Türk dünyasına hizmet ettiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Rektör Şerifoğlu ise çok mutlu ve gururlu bir günü yaşadıklarını ifade etti.

Bütüç'ü ağırlamaktan onur duyduklarını dile getiren Şerifoğlu, tüm Türk dünyasına duyarlı bir üniversite olduklarını vurguladı.

Bugün sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak proje ve iş birlikleri üzerine konuştuklarını anlatan Şerifoğlu, "Üniveristemiz, temel felsefe olarak bunu benimsemiş bir üniversite, değer üreten üniversite. Bu felsefemizi Mamuşa'ya yansıtmayı arzu ediyoruz. Buradaki kısa görüşmeden bile birçok proje ortaya çıktı. Eğitimden sağlığa, sanattan ziraate her alanda Kosova ile iş birliğine hazırız" diye konuştu.