ÇORUM (AA) - Çorum'da yaşayan Onur Temiz, internetten tanıştığı Azerbaycanlı Leyla Elizade ile köyünde yaptığı düğünle evlendi.

İnternet üzerinden tanışan Onur Temiz ile Azerbaycan'da yaşayan Leyla Elizade, bir süre görüştükten sonra evlenmeye karar verdi. Ailelerini de internet üzerinden yaptıkları görüntülü görüşme ile tanıştıran gençler, resmi işlemleri de tamamlayarak dünya evine girdi.

Merkeze bağlı Üyük köyünde yapılan düğünde, evin girişine "Tek millet, iki devlet" görüşüyle Türk ve Azerbaycan bayrakları asıldı.

Gelin Leyla Elizade, AA muhabirine yaptığı açıklamada evlenmeye karar verdikten sonra Çorum'daki düğün adetlerini araştırmaya başladığını ve düğün evinin girişine bayrak asıldığını öğrenince Azerbaycan bayrağının da asılmasını istediğini belirterek, "Çorum'un çok güzel düğün adetleri varmış. Hepsini öğrendim. İki ülkenin bayrağı da düğünümüzde yan yana evimizin girişinde bulundu." dedi.

Damat Onur Temiz de "İki ayrı ülke olsak da tek milletiz. Aynı dili konuşuyoruz." dedi.

Damadın babası Mikail Temiz ise gelininin talebi üzerine Azerbaycan bayrağı yaptırdığını dile getirerek, "İki ayrı bayrak olsak da tek milletiz. Bu nedenle evimizin girişine hem bizim hem de Azerbaycan'ın bayrağını astık. Allah evlatlarımızın mutluluğunu daim etsin." ifadelerini kullandı.