DÜZCE (AA) - "Fındık deposu" olarak bilinen Karadeniz'de üreticiler, mahsullerini satarak geçimlerini sağlarken, fırında pişirdikleri ekmeklerinin tadını da fındıkla zenginleştiriyor.

Akçakoca'da fındık üreticiliği yapan Bildan Şen'in, Çayağzı köyünde bulunan evinde bahçesindeki toprak fırında yaptığı fındıklı ekmek ve pideler, beğeni ile tüketiliyor.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındıklı ekmeğin uzun süredir birçok aile tarafından üretildiğini ve özellikle kış aylarında bolca tüketildiğini söyledi.

Fındığın her derde deva olduğunu anlatan Şen, "Biz ekmeğimizi bahçede bulunan fırınımızda yaparız. Fındık bölgemizin geçim kaynağı ve ekmeğin içine koyduğumuzda farklı tat, lezzet oluşturuyor" dedi.

Fındığın birçok yiyecekte kullanıldığını dile getiren Şen, "Bu tatların arasına ekmeği de katarak yöresel bir tat oluşturduk. İlk zamanlarda olup olmayacağı konusunda tereddüt yaşıyordum fakat damak tadına hitap etti" dedi.

Akçakoca fındığının çok lezzetli olduğunu vurgulayan Şen, şöyle konuştu:

"Bölgemizin fındığı çok lezzetlidir. Ekmeğin hem yumuşak olmasını sağlıyor hem de çok güzel lezzet veriyor. Ekmek ve pide için fındığı kavurup güzelce eziyoruz. Daha sonra içerisine çeşitli baharatlar ekleyerek hamurla fırına veriyoruz. Misafirlerimiz geliyor, onlara sunuyoruz. Eş, dost hep birlikte yiyoruz. Çok beğeniliyor ve sevilerek tüketiliyor."