ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya gelen gönüllü kadınlar, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere kırtasiye ve malzemesi dağıttı.

Belediye Başkanı Zeki Gül'ün eşi Halime Gül'ün de katıldığı ziyaretlerde kadın meclisi üyeleri, merkeze bağlı Abdalata, Bozbuğa ve Üyük köylerindeki ilkokul öğrencileriyle buluştu.

Çocuklara kalem, boya, defter kabı, hikaye kitabı gibi hediyeler veren kadınlar, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılı heyecanına ortak oldu.

Kadın meclisi başkanı Şahiste Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her eğitim öğretim yılı başlangıcında öğrencilere giyim ya da kırtasiye malzemesi yardımı yaptıklarını söyledi.

Özellikle köy okullarında eğitim gören çocuklara daha fazla yardım götürdüklerine işaret eden Uçar, "2014 yılından bu yana yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her yıl belirlediğimiz köylerdeki öğrencilere kışın üşümemeleri için atkı ve bere örüyoruz. Ayrıca kırtasiye malzemesi yardımı yapıyoruz. Tamamen kendi bütçemizle ve kendi el emeğimizle ördüğümüz örgüleri çocuklara hediye ediyoruz. Geçen yıl 250 çocuğumuza kendi ördüğümüz atkı ve bereleri hediye ettik." dedi.

Çocukların okuma alışkanlığı kazanması için hikaye kitapları da dağıttıklarını anlatan Uçar, "Yaptığımız iş Çorum Belediyesi tarafından finanse edilse de tamamen gönüllülük esasına göre çalışan kadınların emeği ile oluyor. Kendi gönüllülerimizin yanı sıra Çorum'daki siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından ve kadın örgütlerinden büyük destek görüyoruz." diye konuştu.

Kent konseylerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu gereği kurulmasının zorunlu olduğunu ancak bir çok ilde aktif olmadığını aktaran Uçar, şunları kaydetti:

"Biz Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak birçok sosyal aktivite düzenliyoruz. Elimizden geldiği kadar kuruluş amacına uygun olarak eğitim ve yardım faaliyetleri düzenliyoruz. Sosyal belediyeciliğin bir ayağını da bizim yaptığımız etkinlikler oluşturmaktadır. Bugüne kadar birçok köy okulu öğrencisini kent merkezine getirerek belediyenin gençlik merkezlerinde ağırladık. Çocuklar burada vakit geçirerek yeni ufuklar kazandı. Yine köy okulu öğrencilerimizin ilk kez sinema izlemesini sağladık. Bu yıl eğitime destek faaliyetlerimize kırtasiye malzemesi yardımı ile başladık. 3 köy okulunda eğitim gören çocuklarımıza okulda ihtiyaç duydukları kırtasiye malzemelerini temin ettik. Yardım faaliyetlerimiz devam edecek."

Hediyelerini alan köy okulu öğrencileri kadın meclisi üyelerine teşekkür etti.