Bursa-Yalova yolu üzerinde yapılan trafik kontrollerinden kaçmak için Ovaakça’ya giren ağır vasıtalar, köylüleri çileden çıkardı. ’Çocuklarımızın kamyon altında kalmasını istemiyoruz’ diyen vatandaşlar yol kapattı.
Ağır vasıtaların mahalle arasından geçmesinden rahatsız olan köy halkı isyan ediyor. Bursa-Yalova yolu üzerinde bulunan Ovaakça’da yaşayan vatandaşlar, bölgedeki polis kontrol noktasının bulunduğu yerden kaldırılmasını istiyor. Yolu kapatarak araçların geçmesine izin vermeyen köy halkı, yetkililerden yardım bekliyor.
Ovaakçalılar Derneği Başkanı Yunus Ağaoğlu, gerekli yerlere dilekçe yazdıklarını ifade ederek, "Tankerler ve büyük araçlar mahalle aralarında dolaşıyor. Trafik noktasından kaçan ağır vasıtalar Ovaakça’ya giriyor. Yakında okullar açılacak. Çocuklarımızın kamyonların altında kalmasından korkuyoruz. Yetkili mercilere başvurduk, ama bir netice alamadık. Trafik kontrol noktasının Beşel Cam’ın önüne kurulmasını istiyoruz. Ovaakçalılar olarak buna bir çare bulunana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
(İHA)