AMASYA (AA) - MURAT ARSLAN - Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Salucu köyü sakinleri, topladıkları 350 bin mavi kapak karşılığında aldıkları 7 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaçlı engellilere hediye etti.

Salucu köyü sakinlerinden Teoman Özer (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir arkadaşının mavi kapak projesiyle ilgili verdiği bilgi doğrultusunda mavi kapak toplamaya başladığını söyledi.

Konuyu paylaştığı köy halkının da kendisine destek olacağını belirtmesi üzerine bir kampanya başlattıklarını ifade eden Özer, yürütülen çalışmaların iki yıl sürdüğünü dile getirdi.

Engelli bireylere destek olma noktasında köy sakinlerinin en büyüğünden en küçüğüne kampanyada iyilik adına yarıştığını vurgulayan Özer, şöyle konuştu:

"Öyle ki köyümüzün en büyüğünden en küçüğüne kadar herkes mavi kapak topladı. Kendilerinin de bir gün engelli olabileceğinden hareketle düzenli olarak bu kampanyayı sürdürdüler. Dolayısıyla tüm köylü iyilik için yarıştı. Destek veren köy halkımızdan Allah razı olsun. Kampanya dahilinde yaklaşık 350 bin mavi kapak biriktirdik. Topladığımız mavi kapakları ilgili derneklere ulaştırmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar 7 tekerlekli sandalye elde ettik. Bu sandalyeleri de engelli kardeşlerimize ulaştırdık. Onların sosyal yaşantısına katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize."

Kampanyaya destek verenlerden Suluova Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Buğra Bilgiçer (12) ise kampanya kapsamında iki yıl boyunca ev ev dolaştığını söyledi.

Engelli bireylere destek olabilme umuduyla bıkmadan kapak topladığını vurgulayan Bilgiçer, "Engelli insanları mutlu etmek için ben de mavi kapak topladım. Çok mutluyum, inşallah onlar da mutlu olmuştur. Engelli insanlara yardımcı olabilmek benim için en güzel duyguydu" dedi. 

Köy sakinleri, toplanan mavi kapakların bir kısmını köy meydanında sergiliyor.