SİNOP (AA) - Türkeli ilçesinde bir süre önce evleri yanan aileye yeni ev yapılabilmesi için komşuları maddi destek sağladı.

Köy muhtarı Sadık Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Direkli köyü Kesearkası Mahallesi'nde Şentürk ailesine ait iki katlı evin çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Aileye kaymakamlık tarafından bir miktar para yardımı yapılacağını bildiren Ünal, komşuları olarak kendilerinin de üzerilerine düşen görevi yerine getirmek için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Durumu iyi olan vatandaşların para, bazılarının ise eşya ve giysi yardımında bulunduğunu anlatan Ünal, şöyle konuştu:

"Ocak ayında yaşanan bu üzücü olay sonrası köylüler, mağdur ailemize yardım etmek için bir anlamda kenetlendi. Her vatandaşımız imkanları ölçüsünde evin yeniden yapılması için yardımda bulunuyor. Kamyonu olan malzeme taşıyor, maddi gücü olan malzeme alıyor, eşyası olan eşya yardımı yapıyor. Böyle hassas bir konuda herkes üzerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirerek bir anlamda Hak'ka hizmet ediyor."

Türk Kızılayı'nın da aileye yardımda bulunduğunu dile getiren Ünal, tek arzularının Şentürk ailesinin en kısa zamanda yeni evlerine kavuşması olduğunu sözlerine ekledi.