KASTAMONU (AA) - Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Erenyolu köyünde, kar nedeniyle 10 gündür kapalı yollar ve elektriğin kesik olması ndeeniyle yaşanan "esaret", zorlu bir çalışmayla sona erdirildi.

Küre Dağları'nın yüksek kesimlerinde bulunan ve kar kalınlığının 2 metreyi aştığı köyde yollar ulaşıma kapandı, arıza nedeniyle elektrikler kesildi. Yollar açılamadığı için elektrik arızası giderilemezken, köylüler, bu sürede gaz lambalarıyla aydınlanmaya çalıştı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, yoğun bir çalışma sonucu yolları açarak köye ulaştı. Arıza giderilerek, köye elektrik verilmeye de başlandı.

Muhtar Yaşar Çakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 55 haneli köylerinde son yılların en ağır kış şartlarının yaşandığını söyledi.

Köylülerin 10 gündür dışarıyla bağlantısının kesildiğini anlatan Çakal, "Dünyada ne olup bittiğinden haberimiz yok. 10 gündür ne haber izleyebildik, ne ihtiyaçlarımızı karşılayabildik. Ekipler, arazilerde çok yoğun çalışarak yolumuzu açtı. Elektriğe de kavuştuk" dedi.

Köy sakinlerinden 82 yaşındaki Mustafa Çörekçi de 20 yıldır bu şekilde kar yağışına şahit olmadığını kaydetti.