TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat-Ordu illerinin sınırına yakın bölgedeki Bilgili köyünde GSM operatörlerinin baz istasyonu bulunmaması nedeniyle cep telefonuyla iletişim konusunda sorun yaşayan ve görüşmelerini telefonun çektiği "akıllı kaya" adı verilen kaya parçası üzerinde yapan vatandaşlar, köylerine 14 gün önce baz istasyonu kurulmasının mutluluğunu yaşıyor.

Tokat merkeze 99, Niksar ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Bilgili köyünde yaşayan vatandaşların cep telefonu ile iletişim sorunu, 14 gün önce köylerine kurulan baz istasyonuyla çözüldü.

Bilgili köyü muhtarı Yüksel Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre öncesine kadar köylerinde baz istasyonunun bulunmadığını söyledi.

Cep telefonu görüşmelerini sadece 15-20 dakikalık yürüyüşün ardından ulaştıkları Mezra Mahallesi'nde "akıllı kaya" adını verdikleri kaya parçasında gerçekleştirmelerinin 4 yıl önce haber yapıldığını hatırlatan Yılmaz, "Köyümüzün haber olmasının ardından GSM operatörleri ile ilgili gerekli görüşmeler yapıldı. 2014 yılında İzmir'den gelerek muhtarlığa aday oldum ve kazandım. Muhtar olduktan sonra milletvekilleri ve diğer yetkililer ile bu konuda görüşmeler yaptık" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ve önceki dönem AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın kendileriyle ilgilendiğini belirten Yılmaz, milletvekilleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından baz istasyonunun kurulduğunu ifade ederek, "1 Eylül itibarıyla köyümüzdeki baz istasyonu faaliyete geçti ve her yerden telefon görüşmemizi yapıyoruz" dedi.

- "Akıllı kaya alışkanlık oldu" 

Yılmaz, kimi zaman telefon görüşmesini yine "akıllı kaya" üzerinde yaptıklarını belirterek, "Bizde bu alışkanlık oldu" diye konuştu.

 "Telefon vericimiz köyümüze hayırlı olsun" diye yazdırdığı pankartı köye asan muhtar Yılmaz, baz istasyonunun kurulmasına katkı verenlere teşekkür etti.

Köy sakinlerinden Ayşe Yılmaz ise "Ben böyle verici kurulmasından dolayı mutluyum. Artık her yerden telefonla görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Havva Şahin de "Eskiden zor oluyordu. Sadece bu kaya üzerinde konuşuyorduk. Artık her yerden konuşabiliyoruz. Herkese teşekkürler" şeklinde konuştu.