ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde belediye başkanının lenfoma nedeniyle yaşamını yitirmesi üzerine yapılan başkanlık seçimini AK Parti'li meclis üyesi Kerim Yılmaz kazandı.

Kozlu Belediyesi şubat ayı ikinci toplantısında belediye başkanlığına aday olan Yılmaz, CHP'li belediye meclis üyesi Behçet Kemal Danış ile başkanlık için yarıştı.

CHP'den bir üyenin de AK Parti adayına oy vermesi sonucu Yılmaz, ilk tur oylamada, 14 oyun 10'unu alarak belediye başkanlığına seçildi.

Yılmaz, oylama sonrası yaptığı açıklamada, Kozlu'nun yetiştirdiği değerli bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Genel merkezin icazeti, arkadaşlarının teveccühüyle görevin kendisine tebliğ edildiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız bize destek olacaklarına söz verdiler. Ben de Kozlu'ya ve Kozlu insanına hizmetleri aksatmadan, Ertan Şahin'in başlattığı hizmetleri hızlı bir şekilde devam ettirerek, onun hedeflerine ulaşma yolunda var gücümüzle çalışacağımıza söz verdik. Biz, Zonguldak ve Kozlu'yla özdeşleşmiş insanlar olarak buraya hizmet etmekten onur duyuyoruz."

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun da Kozlu'da birlik ve beraberliği gösterdiklerini vurgulayarak, "Arkadaşlarımız, Kozlu'da Ertan başkanımızın yarım bıraktığı işleri inşallah tamamlayacaklar. Kozlu halkının daha mutlu bir şehirde yaşaması için ellerinden gelen gayreti birlikte göstereceklerdir. Biz de teşkilat olarak arkadaşlarımızla birlikte Kozlu'yu daha güzel günlere götürmek için çalışacağız." dedi.

AK Parti'den 30 Mart 2014'te yapılan mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanı seçilen Ertan Şahin, lenfoma teşhisiyle tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde 31 Ocak'ta hayatını kaybetmişti.