ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğün'de 3 Mart 1992'de 263 maden işçisinin hayatını kaybettiği grizu faciası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akdemir, mesajında, facianın üzerinden 25 yıl geçtiğini, yaşanan acıların ise hafızalardan silinmediğini ve büyük acının yüreklerde aynı şekilde yaşandığını belirtti.

Kozlu'da, dünya madencilik kazalarının en büyüklerinden biri olan ve 263 maden işçinin hayatını kaybetmesine, birçok işçinin yaralanmasına neden olayın üzerinden 25 yıl geçtiğini anımsatan Akdemir, şunları kaydetti:

"Bu olay havza tarihindeki en büyük kazadır. Acılarımız, hala taze ve belleklerimizden hiçbir zamanda silinmeyecek. Dünyanın en zor işlerinden biri olan madencilikte, bundan sonraki süreçlerde de bu kazaların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin ve önlemlerin alınması ayrıca gerekli denetimlerin de öncelikli olarak yapılması gerekmektedir. Yerin yüzlerce metre altında, kentin ekonomisi ve kalkınması için kazma sallayan madencilerimize her zaman minnettarız. 3 Mart 1992'de yaşanan acı olayın bir daha yaşanmamasını temenni ederek, hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum."