İstanbul’un en iyi sosyal medya yönetimi hizmetini sunan ve sosyal medya uzmanı ekibini bünyesinde bulunduran Fevreka’dan kreatif sosyal medya ajansının görev ve sorumluluklarını öğrendik. İşte detaylar…

Dünyanın bir ucunda olan olayın diğer ucuna ulaşması dakika sürmüyor. İnternet kavramının hayatımıza girmesi ile iletişimin kuvvetlenmesi ve daha da kolaylaşması ile sosyal medya kavramı hayatımıza giriş yaptı. Ardından kişilerin bu platformlar üzerinden tanışması ve güzel, kötü her anlarını paylaşması artış yaşadı ve bu sosyal medya içerikleri sayesinde de gerçek dünya dışında yeni bir dünya gelişme gösterdi. Facebook ve Twitter gibi hayatımızın birçok bölümünde yanımızda olan platformlar da ardından bilgisayar ekranlarından cep telefonlarımıza geçiş yaptı ve bu da mobil sürümlerde gelişmeler yaşanmasına büyük bir adım sağladı. Bu sebeple de her sitenin mobil uyumlu olması büyük bir önem kazandı.

Sosyal medya platformları, mobil üzerinden kullanılmaya başlandı ve bu da markaların ilgisini çekmeye başladı. Bu ilgi çekici hal ile çok önemli bir konuma gelen sosyal medya çevresinde de birçok meslek gelişmeye başladı. Önce sosyal medya ajansları kuruldu ve bu ajanslar ile daha yeni platformlar geliştirildi. Daha farklı konseptler mesleklerin gelişmesine yol açıldı. Ardından sosyal medya yönetimi kavramı devreye girdi ve bu meslek ile de marka değerinde artışlar için alınacak olan reklamların maliyet, düzenleme vs. gibi işlemlerinin kontrolü sağlandı. Sonra bu alanda kendini geliştiren kişiler farklı alanlarda da gelişim gösterdi ve sosyal medya uzmanı gibi bir meslek piyasaya sürüldü ve bu meslek alanında açıklar ortaya çıktı. Yani sosyal medya hayatımıza öyle bir girdi ki birçok konuda devrim yaratır nitelikteydi. Bütün bu devrimler ile yeni markalar piyasaya çıktı ve bu mecralar sayesinde büyüyerek dijital reklamın önemini bu sayede de ajansların önemini arttırdı.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir ve Gerekli midir?

Birçok iş yeri, şirket için sektör fark etmeden kurumsal kimlik dışarıdan bakan bir çift göz görevindedir. Bu sebeple de sosyal medya platformları üzerinden atılacak olan her adım kurumsal kimlik üzerinde etkili olacaktır. Pazara yeni girmiş olan firmalar için ise güçlü bir sosyal medya hesabi ve doğru sosyal medya stratejisi ile pazara kolaylıkla yerleşebilir ve kendinize güzel bir alan oluşturabilirsiniz. Eğer doğru yönetim gerçekleşmezse de bu durumda ters bir durum meydana gelecektir. Yapılması gereken ise hızlı bir sosyal medya kriz yönetimi olacaktır. Bu sebepledir ki sosyal medya yönetimi ne kadar iyi yapılırsa hem sektörde o kadar başarı yakalarsınız hem de uğraşılarınız karşılığını çok iyi şekilde verir. 

Güncellikten yana olan ve sürekli arkadaşlık kurulan sosyal medya mecraları, en çok da reklam yapmak isteyenler için vazgeçilmez bir seçenektir. Çünkü reklamlar sayesinde bilinirlik ve markaya karşı olan güven artıyor. Böylece alışveriş sırasında tüketiciler tarafından önemsenen konu fiyat ya da ürünün kalitesi yanı sıra markaya kaymaya başlıyor. Sosyal medya platformlarını iyi kullanmak ve yönetmek, sektörde yükselme konusunda büyük etkilere sahiptir. 

Sosyal Medya Yönetimi İçin Sıradışı Tercih, Fevreka!

İçinde bulunduğumuz dönem dijital dönemdir ve dijital ortamları gün içinde sıklıkla kullanıyoruz. Marka tanıtımı için başvurulan sosyal medya platformları ayrıca satış yapma konusunda da çok etkili yöntemdir. Bu alanda atılacak olan adımların profesyoneller yardımıyla olması başarıya daha çabuk ulaştıracaktır. Fevreka, markanızı tanıyor, sektör analizi yapıyor ve sosyal medya yönetiminizi de sizin kültürünüz dışına çıkmadan yönetiyor. Eğer siz de güvenli bir sosyal medya ajansı için dijital reklam yönetimi arayışındaysanız Fevreka doğru adresiniz!