TRABZON (AA) - Trabzon'da, Arsin Organize Sanayi Bölgesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi açıldı.

Açılışa, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Arsin Kaymakam vekili Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Erkut Çelebi, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Koray Turan, bilim adamları ve iş adamları katıldı.

Vali Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada, teknoloji transfer ofisinin Trabzon sanayisine ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Arsin'in sanayileşme bakımından örnek gösterilecek bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Yavuz, "Arsin OSB bünyesinde açılan bu ofis, dünyada teknoloji ve bilimi kullanma anlamında şehrimiz adına çok önemli bir işlev görecek. Sanayi bölgemizde yapılacak olan yeni yatırımlar ve teknolojik düzenlemelerdeki çalışmalarımıza ışık tutacaktır. Bu uygulamayı diğer OSB'lerimize de yapmalıyız." diye konuştu.

Yavuz, dünyanın her açıdan zor bir süreçten geçtiğini dile getirerek, şu bilgileri aktardı:

"Mazlum milletler için Türkiye olarak dünyanın gidişatına bakıp yol haritamızı ona göre oluşturmalıyız. Bu bağlamda sanayicinin en iyisini üretmesi tüccarın en iyi ticareti yapması kısacası meslek erbapları ne yapıyorlarsa en iyisini yapmaları gerekir. Zaman israfına tahammülümüz yoktur. Bu bilinçle hareket ederek gelişen teknolojinin nimetlerinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz."

Konuşmanın ardından teknoloji transfer ofisinin açılışı gerçekleştirildi.