KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) 2016-2017 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kastamonu Üniversitesinin son yıllarda ortaya koyduğu akademik çalışmalarla adından söz ettirmeye başladığını söyledi.

Elde edilen her başarıyla gurur duyduklarını ifade eden Yıldırım, üniversitelerin yaşadıkları toplumla entegre olması gerektiğine işaret etti.

Türkiye'nin çok yakın bir zamanda 15 Temmuz hain darbe girişimine tanıklık ettiğini de hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu tanıklığımız aynı zamanda tüm dünyaya demokrasi dersi vermemize vesile oldu. Üniversitelerde gerçek anlamda bilim yaparak, kendi zihninizi kendi iradenizi daha çok ortaya koyabileceksiniz. Hür düşünen, bağımsız bireyler olarak yetişmenizi arzu ediyorum. Hükümetimizin ve devletimizin hedefleri arasında olan 2023 ve 2071 Türkiye'si ancak üniversite eğitimini tamamladıktan sonda yetişmiş olan siz çok kıymetli nesillerle ulaşabileceğimiz hedeflerdir."

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise üniversitenin hızla büyüdüğünü dile getirdi.

Hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Aydın, "13 fakülte, 3 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 2 enstitüde, 22'si yabancı uyruklu olmak üzere 725 akademik ve 395 idari personel ile hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Bin 500'ü yabancı uyruklu 27 bin 517 öğrenci mevcudumuz ile bütün sosyal imkanımız, öğrencilerimize ve Kastamonu halkına da açıktır." diye konuştu.

Akademik yıl açılış törenine, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir ile Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da katıldı.