KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Selçuk Arslan ve beraberindeki heyet, Kırgızistan'ı ziyaret etti.

KÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, heyetin Kırgızistan Milli Meclis Başkanı Dastan Cumabekov ve Devlet Bakanı Nurhan Muminov ile görüştükleri belirtildi.

Görüşmelerde, Kırgızistan'da İlahiyat Fakültesi kurma çalışmalarından bahsedildiği ve bu durumun görüşmeye katılanlar tarafından heyecanla karşılandığı ifade edildi.

Kırgızistan temsilcileri tarafından Kastamonulu iş adamlarına kolaylık sağlanacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kastamonulu iş adamlarına çok ciddi kapılar açılacağını belirttiler. Üniversitemizin 2011 yılının sonlarından itibaren Tük Dünyası ile ilgili münasebetler kapsamında öncelikli olarak Kırgızistan ile faaliyetler başlatılmıştı. Bu tarihten sonra yapılan müşterek faaliyetler neticesinde geçen yıldan itibaren Kastamonu-Kırgızistan arasında yapılan ticari ilişkiler de etkilenmiştir. Geçen yıl Kastamonu'dan Kırgızistan'a 4 milyon 556 bin liralık ihracat yapılmış ve bu ziyaret ve görüşmelerden sonra ihracatın daha da artacağı beklenmektedir. Görüşmelerde ayrıca, Kastamonu'nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi konusunda ve Üniversitemiz ile Kırgızistan üniversitesi arasında yapılabilecek işbirliği imkanları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. "

Heyetin Kırgızistan temasları, perşembe gününe kadar devam edecek.