Gaziantep’te kaçırılan ve daha sonra sokakta bulunan 2.5 yaşındaki Hatice Kübra Çakıroğlu’nun ailesi, kızlarını kaçıran Firdevs K.’ya ağır cezanın verilmesini istediklerini söyledi.
Gaziantep’in Şahinbey Ocaklar Mahallesi 8. Sokak’ta yaşayan 2.5 yaşındaki Hatice Kübra Çakıroğlu, evinin önünden bir kadın tarafından kaçırılmıştı. Güvenlik kameralarına da yansıyan kaçırılma olayı, yapılan haberlerle kamuoyuna yansımıştı. Minik Kübra evine 800 metre uzakta sokağa bırakılırken, polis olayla ilgili soruşturmayı derinleştirerek, güvenlik kamerasında yer alan kadını yakalamak için özel ekip oluşturmuştu. Komşuların da ihbarı üzerine Kübra’nın evinin çevresinde soruşturmayı derinleştiren polis, yaptığı baskınla Firdevs K’yı gözaltına almıştı.
Adli makamlara sevk edilen Firdevs K’nın pişman olduğunu ve özür dilediğini anlatan anne Hülya Çakıroğlu, özrü kabul etmediğini söyledi. Kızının halen daha olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten Çakıroğlu, "Kızım halen daha korkuyor, kimseye yanaşmıyor. Ben bu kadından şikayetçiyim. Sonuna kadar da şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Özürlerini de kabul etmiyorum. En ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.
Minik Kübra’nın anneannesi Muhterem Çakıroğlu ise, kızlarının para ile satılmak için kaçırıldığını ileri sürerek, "Torunum kaçırıldığında neler çektik ben bilirim. Bu çocuğu satmak için kaçırdılar. Biz şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Dede Ramazan Çakıroğlu da, torununun faillerinin yakalanmasına çok sevindiklerini söyleyerek, olayın kamuoyuna yansımasında etkisi olan basın mensuplarına ve olayın peşini bırakmayan polislere teşekkür etti.
(İHA)