TRABZON (AA) - Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın (TTSO) ortaklaşa yürüttüğü "Küçük Mucitler Projesi"nin işbirliği protokolü imzalandı.

TTSO Toplantı Salonu'ndaki imza törenine, Vali Abdil Celil Öz,  TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, projenin çocukların araştırma, geliştirme, uygulama ve çözüm bulma alanında güzel çalışmalar yapmasına sebep olacağına işaret ederek, geçen yıl altıncısını başarı ile tamamladıkları söz konusu projenin bu yıl yedincisinin yapılacağını söyledi.

Projenin önemine değinen Öz, "Güçlü yarınlarımız için 500 milyar dolar ihracatı ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen güçlü Türkiye’nin bu tür projelere, işbirliklerine ihtiyaç var" dedi.

Hacısalihoğlu da amaçlarının Türkiye’nin en büyük ihtiyacı olan gençlerimizi Ar-Ge ve İnovasyona hazırlamak olduğunu anlatarak, "Bu tür projeler çocuklarımızı buna hazırlıyor. Dünyada patent olarak sunulan projelerin bir başlangıcıdır. Dünyaya baktığımız zaman Amerika ve Japonya gibi ülkelerde patent müracaatı 400 - 500 bine dayanmışken patent alınan rakam ise 240 bin civarındadır. Ülkemizde maalesef bu rakamlar çok düşük seviyededir. İşte bunu arttırmak ve gençlerimizin önünü açmak için bu tür projelere ihtiyacımız var. Projeler şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

Aktaş ise protokolün öğrencilere, sanayiye ve Trabzon'a hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Hacısalihoğlu ile Aktaş, söz konusu projenin protokolünü imzaladı.