KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, önemli bir misyon üstlendiklerini ve kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmeden ulusal ve uluslararası alanda önemli etkinliklere imza attıklarını söyledi. KGK Dış Medya Meclisi Üyeleri 21 Şubat, Yaygın Medya Meclisi Üyeleri 22 Şubat ve 23 Şubat’ta da Yerel Medya üyeleri Ankara Kavaklıdere Binektaşı Sokak’ta bulunan genel merkez toplantı salonunda bir araya gelerek 2 hafta zarfında yapılacak genel kurulda oy kullanacak 30’ar kişilik Meclis üyeleri ve delegelerini seçti. 
Meclis toplantısına katılan üyelere seslenen KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, birlikte yol aldıkları arkadaşlarıyla bugünlere gelindiğini söyleyerek, “Bugün gelinen noktada bazı sıkıntılarımız var ve bunları aşacak kudretteyiz. Kısa bir özet olarak söylemek gerekirse, İskenderun’da başlayan Beypazarı ile devam eden ve Karadeniz Ereğli’de son noktayı koyduğumuz toplantılar sonucu temellerini attığımız KGK olarak bugüne kadar birçok ilde toplantılar yaptık. 9 Ocak başvuru dilekçemizi verdikten sonra yasal süreç başladı. Ülkemizin birçok ilinde ve yurtdışında KKTC ve Azerbaycan’da iki medya buluşması gerçekleştirdik” dedi.
Yapılan seçimlerin ardından KGK Yerel Medya Meclisi asil üyeleri belirlendi. Buna göre Trabzon’dan Ahmet Külekçi Yerel Medya Meclisi’ne seçildi.