BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesince "Kültür ve Medeniyetimizde Mevlana" konulu panel düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üniversite konferans salonunda, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Karaismailoğllu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Şafak'ın katılımıyla "Kültür ve Medeniyetimizde Mevlana" konulu panel gerçekleştirildiği belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, panele ilişkin yaptığı değerlendirmede, Mevlana’nın Türk kültüründe önemli yere sahip olduğu ve düzenlenen panelle öğrencilerin çok değerli bilgilere eriştiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Etkinliğimizde konuşmacı olarak katılan hocalarımız Mevlana ile ilgili birikimlerini anlattılar. Öğrencilerimiz bugünkü panelimizde de diğer etkinliklerimizde de çok değerli bilgilerden istifade ediyorlar. Neredeyse hiç boş kalmayan konferans salonumuzda öğrencilerimiz kendilerini geliştirme ve hayata yeni bir pencereden bakma fırsatı yakalıyorlar."