ÇORUM (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Ayasofya'yı açacak mısın?' diye soruyorlar ya İskilipli Atıf Hoca ile ilgili de bir hayalimiz var, kültür merkezi. Bu muhterem ve mübarek zatın anısına Çorum'a kültür merkezini yapıp, milletin vicdan borcunu ona ödemek. Bunlarla ilgili mevcut halimle ne yapabilirsem, hepsini yapmaya söz veriyorum" dedi.

Çorum Valiliğini ziyaret eden Bakan Topçu, Vali Ahmet Kara ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Topçu'ya, Vali Kara tarafından kente ilişkin brifing verildi.

Topçu, burada yaptığı konuşmada, Çorum'un Anadolu'nun önemli kentlerinden biri olduğunu, kendisinin de Çorum'a her zaman ayrı önem verdiğini belirtti. 

Terörle mücadele çalışmalarına değinen Topçu, geçici hükümetin terörle mücadele konusunda kararlı bir duruş sergilediğini vurguladı.

Mevcut hükümetin Türkiye'yi sağlıklı şekilde sandığa götüreceğine inandığını anlatan Topçu, şöyle devam etti:

"Devletin kararlılığıyla hamdolsun, terörün beli kırılmıştır. Terör örgütünün şu anda kafası ayrı, kuyruğu ayrı hareket etmektedir. Milletin bu noktada devletine olan inancı tamdır. Ben umut ediyorum ki bu seçimler, terörle mücadelemizin azmini ve kararlılığını artıracak bir sonuçla neticelendirilecektir. Bu seçimler terörle mücadelemizin kararlılığını ve azmini etkilerken, ekonomik göstergelerimizi de yükseltecek bir netice alınmasının yanı sıra sosyal dengelerimizi de tekrar birliğe ve beraberliğe götürecek dengeler çıkartacaktır. Bu çerçevede önümüzdeki seçimlerin bütün partiler ve adaylar için hayırlı olmasını diliyorum." 

- "İskilipli Atıf Hoca anısına kültür merkezini yapma hayalim var"

Daha sonra Çorum Belediye Başkanlığına geçen Bakan Topçu, belediye binasının yakınındaki esnafı ziyaret etti. 

Topçu, kadınların bulunduğu bir giyim mağazasına girdi. İçeride bulunan kadınlarla bir süre sohbet eden Bakan Topçu, iş yerini kaçta açtıklarını sordu. Bir kadının sabah saat 09.00'da açtıklarını belirtmesi üzerine, Topçu da  daha erken açmaları tavsiyesinde bulundu. 

Bakan Topçu, çıkışta "Dedikodu yapmıyorsunuz, değil mi?" şeklinde espri yaptı.

Belediyede Başkan Muzaffer Külcü'den çalışmaları hakkında bilgi alan Topçu, belediyenin yatırımları için Külcü'ye teşekkür etti.

Bakan Topçu, "Biz Selçuklu'nun varisi, Osmanlı'nın torunu, cumhuriyetin çocuğuyuz. Bütün iş ve işleyiş böyle olmalı" ifadesini kullandı.

Külcü ve ziyarete katılan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'ya "Çorum'da neden bir kültür merkezi yok?" diye soran Topçu, İskilipli Atıf Hoca'nın memleketine kültür merkezi yapma hayali bulunduğunu aktardı.  

"Yağmadan gürlemek bize mahsus iş değildir. Gürledik mi yağmamız lazım" diyen Topçu, şöyle konuştu:

"Milletin mahşeri vicdanında suçsuz ve günahsız bulunan, Mamak mezarlıklarında 2004'e kadar yatan İskilipli Atıf Hoca'nın memleketine kültür merkezi düşünüyorum, bu benim hayalim. Soruyorlar ya bana 'Ayasofya'yı açacak mısın?' diye. Sokaktaki birine sorayım, 'hani o günler' der. Ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak kimden, neyden korkayım? İşte 'Ayasofya'yı açacak mısın?' diye soruyorlar ya, İskilipli Atıf Hoca ile ilgili de bir hayalimiz var, kültür merkezi. Bu muhterem ve mübarek zatın anısına Çorum'a kültür merkezini yapıp, milletin vicdan borcunu ona ödemek. Bunlarla ilgili mevcut halimle ne yapabilirsem hepsini yapmaya söz veriyorum."

Bakan Topçu, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Garnizon Komutanlığı'nı da ziyaret etti.

Topçu'ya ziyaretlerinde Vali Ahmet Kara, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile Belediye Başkanı Külcü de eşlik etti.