GİRESUN (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, kentin önemli turizm merkezlerinden olan Giresun Adası'nı ziyaret etti.

Günlük sefer düzenleyen tekne ile Giresun Adası'na giden Bakan Topçu, burada adanın tarihiyle ilgili bilgi aldı. Topçu, adadaki arkeolojik kazı çalışmalarını da inceledi.

Topçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her bir köşesinin kültürel varlıklarla tarihi değerlerle, medeniyet kodlarıyla ne kadar dolu olduğunu bir kez daha görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Giresun Adası'nda binlerce yılı aşan bir kültür mirası bulunduğunu ifade eden Topçu, uygarlıkların hemen hemen tamamının adaya çok önem verdiğini kaydetti.

Bakan Topçu, Giresun Valiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmalarıyla adada toprak altında kalmış tarihin çıkarılarak insanlığın hizmetine sunulacağını belirterek, "Uluslararası literatüre de girmesinden çok memnun olduk. Arkadaşlar, buradaki bulguları inşallah dünya üniversiteleriyle de  buluşturacak. Kültür Bakanlığı olarak zaten destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz" dedi.