TOKAT (AA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde belediye tarafından başlatılan "Paylaşır Mısın Benimle" projesi kapsamında kumbarada toplanan 600 kitap, Adana'nın Karataş ilçesine gönderildi. 

Niksar Belediyesi tarafından bir süre önce belediye binası önüne konulan kitap kumbarasını duyan Karataş İlçesi Tuzla Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mustafa Dursun, belediyeyi arayarak okuluna kitap yardımında bulunulmasını istedi.

Belediye görevlileri kumbarada biriken 600 kitabı kolilerle Tuzla Ortaokulu'na gönderdi. 

Belediye Başkanı Özdilek Özcan, projenin vatandaşların ilgisini çeken ve birçok insana faydası dokunan bir proje olduğunu belirtti. İlçe geneline proje kapsamında 3 kitap ve oyuncak kumbarası koyduklarını anımsatan Özcan, "Hemşehrilerimizin ilgisi bizi fazlasıyla memnun ediyor. Hemen hemen her hafta kumbaralarımızı boşaltıyor ve ilgili müdürlüğümüzce belirlenen ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtıyoruz" diye konuştu. 

Projenin Anadolu Ajansı (AA) tarafından haber yapılması üzerine pek çok ilden kendilerine talepler geldiğini ifade eden Özcan, "Adana'dan bir öğretmenimiz haberi görerek bize ulaştı. İstediği kitapları hazırlayarak gönderdik. Vatandaşlarımız bu projeye ilgi gösteriyor" dedi.