GİRESUN (AA) - Giresun'un, doğası ve bitki örtüsüyle ön plana çıkan bin 800 rakımlı Kümbet Yaylası'na, 5,5 kilometre uzunluğunda kızak pisti yapılacak.

Yerli ve yabancı turistlerin Giresun'da en çok tercih ettiği yerlerden Kümbet'te, kış turizmi için kızak pisti çalışması başlatılıyor. Yapılacak çalışmayla ziyaretçiler, uçsuz bucaksız ormanların arasında kızakla seyahat edebilecek.

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, Kümbet Yaylası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yaylanın doğası ve endemik bitki örtüsüyle turizmde yıldan yıla büyüyen bir değer olduğunu söyledi.

Bölgede yaz turizminin çok hızlı şekilde geliştiğine işaret eden Uzuner, "Buna entegre olarak kış aylarında da tesislerin doluluk oranını artırmak, gelen turistlerin aktivite olarak daha keyifli zaman geçirmesi adına daha önce de dünyada benzeri bulunmayan bir kızak parkuru yapma çalışmamız var." dedi.

Uzuner, yaklaşık bir ay önce milli bir kayak sporcusuyla alan incelemesinde bulunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kümbet yayla merkezinden başlayan, iki acil çıkışıyla ana yola bağlantısı olan toplam 5,5 kilometre uzunluğunda, kızakla kayak yapılabilecek parkur söz konusu. Profesyonellerin kayak yapabileceği de bir alan. Kümbet yayla merkezine gelen ziyaretçiler, kızaklarını ve kışlık giysileri kiralayarak veya kendi uygun giysileriyle eğimleri, her manada düzenlemeleriyle başarılı olan bir parkurda yaklaşık 45 dakika kızakla kayak yapma şansını yakalayacak."

Pistte başlangıçta 800, sonra bin 200 ve 2 bin metrelerde, ayrı ayrı acil çıkış noktaları yer alacağını belirten Uzuner, bu acil çıkış noktalarının, insanların çeşitli nedenlerle kayaktan vazgeçme ihtimaline karşı yapılacağını söyledi.

Uzuner, parkurda tüm incelemelerin yapıldığına dikkati çekerek, "İnşallah karın ilk yağdığı günlerde Kümbet Yaylası'nda Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri olmayan bir kızak pisti hazır olacak." ifadesini kullandı.