BAYBURT (AA) - Bayburt'ta Kuran kursu öğreticisi kadını il müftülüğünden geldiklerini söyleyerek kaçırdıkları öne sürülen zanlılar, Erzurum sınırında yakaladı.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Dağtarla köyüne otomobille gelen M.Ö. ve H.E, müftülük tarafından kadınlara yönelik açılan Kuran kursuna gitti. Şahıslar, kurs öğreticisi Z.T. ve kursiyer kadınlara müftülükten geldiklerini söyledi.

Müftülükten kitap getirdiklerini belirten şahıslar, kursiyer kadınlara bazı dini içerikli kitaplar verdikten sonra kurs öğreticisi Z.T'yi kitapların teslim edildiğini belgeleyen evrakı imzalamak için otomobilin yanına çağırdı. Otomobilin yanına gelen Z.T'yi araçlarına bindiren M.Ö. ve H.E, hızla köyden uzaklaştı.

Otomobilin aşırı hızla kurs önünden uzaklaştığını fark eden ve Z.T'yi çevrede göremeyen kursiyerler, durumu köy muhtarı aracılığıyla jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, şahısların gidebilecekleri çevre illerin jandarma ekipleriyle irtibata geçti. Şahıslar, Z.T.'nin de içinde bulunduğu otomobili Erzurum'un Pazaryolu ilçesi sınırında durdurarak şahısları yakaladı.

Jandarma ekipleri, Bingöl'den geldikleri öğrenilen M.Ö. ve H.E'yi ifadelerini almak üzere jandarma komutanlığına getirdi. Jandarma önünde bekleyen Dağtarla köyü sakinlerinin, şahısların bulunduğu araca saldırması üzerine jandarma ekipleri, tepkileri büyümeden önlemek için havaya ateş açtı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.