ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Artvin'de Kurban Bayramı için kurulan pazarda müşterilere kendi pişirdiği cağ kebabından ikram eden Ardanuçlu küçükbaş hayvan besicisi Doğanay Albayrak, satışlarını artırmayı hedefliyor.

Ardanuç ilçesine bağlı Tosunlu köyü yaylasında, yaklaşık bin 800 rakımda beslediği 120 küçükbaş hayvanı il merkezine getiren Doğanay Albayrak, Kurban Bayramı için kurulan pazarda satışa başladı.

Satışlarını artırmak için farklı bir yol düşünen Albayrak, getirdiği hayvanlardan keserek hazırladığı cağ kebabını, kurbanlık almak üzere pazara gelen vatandaşlara ikram ediyor.

Bir hafta içinde 4 hayvanını keserek müşterilere ikram eden ve bu yöntemle satışlarını artıran Albayrak, Kurban Bayramı'na kadar bütün kurbanlıklarını satmayı hedefliyor.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tosunlu köyünün yaklaşık bin 800 rakımlı yaylasında beslediği 120 küçükbaş hayvanı satmak için bir hafta önce il merkezine geldiğini söyledi.

Artvin Belediyesince açılan kurban pazarında yer kiralayarak hayvanlarını burada satışa sunduğunu belirten Albayrak, "Beş yıldır kurbanlarımı satmak için buraya geliyorum. Hayvanlarımın hepsini satmak için cağ döner promosyonu uygulaması aklıma geldi. Bir haftadan beri buradayım. Bugüne kadar 4 küçükbaş hayvanı keserek müşterilerime cağ döner ikramında bulundum." dedi.

Albayrak, promosyonun işe yaradığına işaret ederek, "Bu yıl işlerim umduğumdan daha iyi gidiyor. Bugüne kadar 60 kurban satışı yaptım. Satışlardan gayet memnunum. Bayrama kadar kurbanlıkların hepsini satacağımı ümit ediyorum. Bayramda eşime ve çocuklarıma çeşitli hediyeler alarak evime gitmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Kurbanlarını 550 ile 850 lira arasında fiyattan satışa sunduğunu dile getiren Albayrak, şunları kaydetti:

"Kurbanları uygun fiyata satıyorum. Fiyatlarda geçen seneye kıyasla fazla bir değişiklik olmadı. Önceki yıllarda vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet ediyordu. Bu yıl vatandaş fiyatlardan, biz besiciler de satışlardan memnunuz. Şimdiden herkesin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Allah, herkesin kurban kesimlerini kabul eylesin."

- Vatandaşlar uygulamadan memnun

Kurban alıcısı Yüksek Dağlaroğlu ise geçen yıla oranla fiyatların daha uygun olduğunu belirterek, "Kurban için genellikle büyükbaş hayvan alıyordum. Bu yıl küçükbaş hayvan almak niyetindeyim. Burada bir besicinin, sattığı koyunlardan birini kesip kendi elleriyle cağ döner ikram ettiğini gördüm. Ben de cağ dönerden yedim. Etin lezzeti çok güzel. Ben de bu satıcıdan tadına baktığım kurbanlıklarından birini almaya karar verdim." diye konuştu.

Uygulamanın çok hoşuna gittiğini belirten Dağlaroğlu, "Güzel bir düşünce. Üreticiyi tebrik ediyorum. Cağ dönerden yemek için yarım saattir sıcağın altında sıra bekledim ama sonunda bana da sıra geldi. İki tane cağ döner yedim. Tadına bayıldım" dedi.