BARTIN (AA) - Bartın'da Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü Hizmet Binası törenle açıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Kırtepe Mahallesi'nde Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca tescilli 2 katlı tarihi binada hizmet verecek müdürlük binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, müdürlüğün daha önce valilik binasında hizmet verdiğini, fiziki durumunun yetersiz kalması nedeniyle söz konusu binaya taşınıldığını söyledi.

Küre Dağları Milli Park'ın, ülke ve bölge için önem taşıyan değerli bir alan olduğunu ve hizmet binasının da bu değere yakışması gerektiğini ifade eden Başyiğit şunları söyledi:

"Küre Dağları kaynak değerleri, florası, faunası, mağara ve şelaleriyle tabiat turizmi adına çok zengin bir milli parkımız. Dünyada da önemli parklardan olan bu milli park, "Korunan Alanlar Ağı Parkları (PANparks)" sertifikasına sahip sertifikasına sahip dünyada 100, Türkiye'de 9 korunacak sıcak alanlardan birisi.

377 bin dekarlık bu alan çok büyük zenginlikleri olan bir parkımız. Böyle bir milli parkın yönetiminin ve hizmet verecek yerin de güzel olması gerekiyordu. Böyle muhteşem güzel bir hizmet binasına kavuşmuş bulunmaktayız. Bu bina, milli parkımızın doğasına, kültürüne, tarihine yakışan bir bina oldu. O nedenle başta sayın valimiz ve milletvekilimiz olmak üzere destek verenlere minnettarız."

Bartın Valisi Nusret Dirim de Küre Dağları'nın bölgenin çok önemli bir hazinesi olduğunu aktararak, "Şu an belki çok ciddi bir ilgi görmüyor ama bir gün mutlaka Küre Dağları Milli Parkı'nı, bu hazineyi görmek isteyenler olacaktır. Biz o güne kadar buraları hırpalamadan, olduğu şekliyle koruyup geleceğe taşıyabilirsek ve alt yapısını da hazırlarsak güzel bir şey yapmış oluruz. Biz ayrıca o bölgede kış turizmine yönelik bir kayak merkezi oluşturalım istiyoruz. İnsanlar buradan Ilgaz'a, Kartalkaya'a gidiyorlar, hiç gerek yok, burada var bu. Aynı şekilde Karabük de böyle bir proje yapıyor, bir tane de Bartın'da olsun, bölgemiz bir merkez olsun." dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da Küre Dağları eteklerinde yer alan köy okullarının Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü’ne teslim ederek parka gelenlere hizmet verecek ziyaretçi merkezi yapılabileceğini söyledi.

Düzenlenen törende Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel de hazır bulundu.