Bir kurumun ya da işletmenin halihazırda ne yaptığını anlamamız konusunda bize yardımcı olan her türlü görsel göstergelerdir. Dışarıya karşı tanıtım oluşturmak, marka bilinirliğini sağlamak için gerekli bir imajdır. Dijital dünyada bilinirliği sağlamak kurumsal kimlik ile mümkündür. Rekabet ortamında markanızın ön plana çıkması için kurumsal bir imaj oluşturulması oldukça önemlidir.

Kurumsal Kimlik Oluşturma Aşamaları

Markanızı rakip firmalardan ayırabilmenizi sağlayan kurumsal kimlik oluşturma aşamasını 5 adımda inceleyebiliriz.

  • Birinci aşama, firmanın ne istediğidir. Hangi tasarıma karar verdiklerinin belirlenmesi ve onay alma sürecidir.
  • İkinci aşama, zamandır. Oluşturulan tasarımın bulunduğu yıla uygun olması ve çağdaş olması gerektiğidir.
  • Üçüncü aşama, tasarımın sunumudur. Tasarımın kuruma sunulması ve onay verilmesi sürecidir.
  • Dördüncü aşamada düzeltme yapılacak kısımlar varsa onlar düzenlenir.
  • Son aşamada ise onaylanan tasarımın basılması ve yayılmasıdır.

Başarılı bir Kimlik Oluşturmak İçin Neler Yapıyoruz?

Rakiplerinizden bir adım önde olabilmek, akıllarda kalmak için başarılı bir kimlik oluşumuna dikkat etmeniz ve özen göstermeniz gerekmektedir. Öncelikle markanın hangi kitleye hitap ettiğine dikkat edip tasarıma başlanmalıdır. Marka eğer eğlenceli ve genç bir kitleye hitap ediyorsa renkler daha cıvıl cıvıl kullanılabilir. Kurumun kültürel tarihi de kimliği oluşturmak da etkilidir.

Görselliğe hitap etmek, satışı artırmak için de gerekli olan kurumsal kimliğinizi oluşturmak için profesyonel bir destek almanız şarttır. Uygun tasarımcılarla çalışıp markanızı A noktasından B noktasına taşıyabilirsiniz. Bu noktada Ted Ajans size ayrıcalıklı ve profesyonel bir hizmet sağlar.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Artan teknoloji sayesinde markanızın tanıtımını sosyal medyada da icra etmeniz gerekmektedir. Uzman kişiler tarafından yapılan sosyal medya yönetimi o alanda daha önceden çalışmış kişiler tarafından yapılmalıdır. Hedef kitlesi iyi tanınmalı, marka ve rakip analizi incelenmeli, marka dili ve içerikleri oluşturulacak öğeler ona göre hazırlanmalıdır.

Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi

Markanızın diline hâkim olma ve hedef kitlesini yakından tanıyabilme açısından önemli olan sosyal medya yönetimi profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Kurumsal sosyal medya yönetimi ile bireysel sosyal medya yönetimi birbirinden oldukça farklıdır.

Bireysel sosyal medya hesaplarınızı dilediğiniz gibi yönetebilirken kurumsal sosyal medya hesaplarını plan ve strateji üzerine yönetilmelidir. Markanın kurumsal hedefleri oluşturulmalı ve rakipler yakından analiz edilerek sektörde yer edinilmelidir.

Profesyonel olarak yardım almanız gerekmektedir. Bu anlamda sizi bir adım ileriye taşıyacak çözümler için Ted Ajans’tan destek almalısınız.

Logo Tasarımı Nasıl Olmalı?

Bir logo tasarımı, kurumun vizyon ve misyonuna uygun olarak tasarlanmalıdır. Sade ve anlaşılır olmalıdır. Markayı en uygun şekilde temsil etmelidir. Özgün olmalı ve renkler belirlenip tasarıma başlanmalıdır. Markanıza uygun font ve stiller kullanılmalıdır. Sizi en iyi yansıtacak tasarımlar için logo tasarımı fiyatları sonuçlarına göz atabilirsiniz.

Logo Tasarımı İstenirken Bilinmesi Gerekenler

Kurumun kendini müşterilere karşı iyi lanse edebilmesi için gerekli olan logo tasarımı yapılırken vektörel tasarımlar yapılmalı, logoda yazı varsa anlaşılır ve okunaklı olmalı, özgün ve orijinal olmalı, renkler birbiriyle uyumlu olmalıdır. Bu anlamda logo tasarım fiyatları sonuçları ile ilgili bilgi almak için Ted Ajans ile iletişime geçebilir ve uzman desteğinden yararlanabilirsiniz.