Kuru sıkı tabanca birçok kişinin ilgisini çekmiştir. Gerek şeklinden dolayı, gerekse çıkarmış olduğu sesden dolayı. Peki Kurusıkı silah almayı düşündüğümüz zaman kurusıkı nasıl alınır, nereden alınır, hangi şartlarla alınır gibi birçok soru gelmektedir. Kurusıkı tabancaları da almak için belli şartlar gerekmektedir. Bu şartlar 5729 sayılı kanunda açıkça belirtilmiştir. Kurusıkı, ses ve gaz fişeği atabilen silahlar olarak tanımlanır. Bu silahlar kanunun belirttiği şekilde üretimi yapılır ve belirtilen şekilde satışı yapılmaktadır. 

Kurusıkı tabanca almak için ilk öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. 18 yaşını dolduran kişiler kurusıkı tabanca almak için başvurabilirler. Daha sonra ise alacakları yere sabıka kaydını yani adli sicil belgelerini ibraz etmek zorundadırlar. Satıcı yer sabıka kaydında herhangi bir kayıt olup olmadığını kontrol eder, bir kayıt yoksa kişi adına fatura düzenlenir. Bu fatura daha sonra da kurusıkının yanında olması gerekmektedir. Kişi kurusıkıyı aldıktan sonra bu fatura, sabıka kaydı ve kurusıkı silah ile bağlı bulunduğu emniyete ve jandarmaya giderek kayıt işlemini yapması gerekmektedir. Bu kayıt işlemi ücretsizdir. Kurusıkı vergisi var mıdır? Gibi sorular da gelmektedir. Kurusıkı tabancanın herhangi bir vergisi yoktur. Kayıt ücreti ödemezsiniz. Sadece satın alırken ürünün fiyatının ödemesini yaptıkta sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kurusıkıyı satın aldıktan sonra belli kullanım şartları da bulunmaktadır. Bunlarda yine kanunda belirtilmiştir. Aldıktan sonra kurusıkı silahı üzerinizde, belinizde taşımanız yasaktır. Kurusıkı silah sadece bulundurma ruhsatı verilir. Meskun mahal içinde yani toplumun yaşadığı, mahalle aralarında şehir içi gibi yerlerde atışı yasaktır. Meskun mahal dışında atış yapabilirsiniz.

Kurusıkı Tabanca Cezası

Kurusıkı tabancaların gerçek silah kadar şartları olmasa da belli şartları bulunmaktadır. Bu şartlara uymayan kişilere de kurusıkı cezası kesilir. Bu cezanın ne kadar olduğu 5729 sayılı kanunda daha ayrıntılı açıklanmıştır. Kurusıkı tabanca alma koşulları, kullanma koşulları fazla olmasa da bunlara uyarak kullanmak her zaman en iyisidir. Kurusıkı tabancanın herhangi bir zararı olmasa da bu şartları kamu düzenini sağlamak için koyulmuştur. Kurusıkı silah bir hobi aracıdır. İnsanlar gerçek silah kullanamadıkları için bunu çıkarmış olduğu sesden veya görüntüsünden etkilenmektedir. 

Kurusıkı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Alacağınız yerin kurusıkı tabanca satabilir ruhsatının olması gerekmektedir.

  • Yanında kesinlikle faturasının olması gerekmektedir.

  • 2.el kurusıkı silah tavsiye etmiyoruz.

  • Kalite olarak iyi bir araştırma yapılmalıdır.

  • Kalibre olarak 9mm veya 8mm mi olacak bunu belirlemeniz gerekir.

  • İnternet üzerinden alacak kişiler ise kampseti.com gibi güvenilir, ruhsatlı yerleri tercih etmeleri tavsiye olunur.