Samsun’da Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde meydana gelen balık ve sülün ölümleri tedirginliğe yol açtı.
Kızılırmak Deltası’nda yaşanan kuraklık nedeniyle kuruyan göllerde ve kuşaklama kanallarında görülen balık ölümleri yöre halkını endişelendiriyor. Balık ölümleri ile ilgili araştırılma yapılmasını isteyen vatandaşlar, Kızılırmak Deltası Cernek Gölü yakınlarında ormanlık alanda doğaya salınan sülünlerin de uyum sağlayamadan öldüğünü söylediler. Ormanlık alanda yüzlerce ölü sülüne rastlandığını belirtti.
Sarıköy Mahallesi’nde oturan Şinası Namlı, “Bafra Balık Gölleri’nde aşırı balık ölümleri olduğundan durumu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirdim. Yetkililerin bir önlem alınmasını ve bu ölümleri araştırılmasını istiyoruz. Aynı şekilde Cernek Gölü mıntıkasında ormanlık alana salınan sülünler kurda kuşa yem oldu. ‘Sülün salınmış’ dediler, biz de gezmek amaçlı buraya geldik ki hep ölüyorlar. Yanımızda bulunan suları verdik, hepsi suya koştu. Şu anda neredeyse canlı sülün kalmamış” dedi.
Delta sakinlerinden Bayram Ocak ise, “Buraya daha önceden de sülün salındı. Salındığı zaman ufak tefek görüyorduk, şimdi geziyoruz ama sülüne rastlamıyoruz. Yetkililer bir an önce buraya gelip inceleme yapmalı ve gerekli önlemi almalı” diye konuştu.
(İHA)