Üstelik zaman içerisinde papağanların konuşması ve ayrıca muhabbet kuşları için de bunun geçerli olmasından dolayı, kuş severler için ilk tercihler arasında olmaktadır. Bu nedenle sık sık sizlere bu kuşlar hakkında bilgi sunma gayreti içerisinde olan www.petsbook.com sayesinde, artık daha kolay bir şekilde kuş bakımlarını ve eğitimlerini öğrenebileceksiniz. Üstelik kuş türleri için de siteden alacağınız bilgilere göre tüm bunları daha rahat bir şekilde yapmış olacaksınız. 

https://live.staticflickr.com/8406/8966886980_90575c98b1_b.jpg

Evde Kuş Beslemenin Yolları

Kuş türleri özellikle günümüzde dünyanın her yerinde bulunmaktadır. Bunun ana nedeni üretimleri ile alakalıdır. Yani yaşaması gereken ortam Afrika ve Güney Amerika ülkeleri olurken, Avrupa ülkelerinde de yaşamaktalar. Salma üretimden kasıt kuşların rahat ortamlara sahip oldukları, daha fazla ve geniş uçma imkanlarına sahip oldukları genelde ince gözlü tellerden yapılmış ortamlarda yapılan kuş üretimlerdir. Bu ortamlarda yaşamlarını sürdüren kuşlar kafeslerdekilerine göre üretime çok daha fazla hazır olurlar. Bu alanlarda daha geniş uçma imkanına kavuşmuş olan bu kuşlar kendilerini daha özgür hisseder ve daha fazla stresten uzak olduklarından çiftleşmeye ve üremeye daha elverişli olurlar. Ayrıca, bu şekilde daha az yem ile daha fazla verim alınabilmektedir. İşte kuş türleri üzerine yapılan bu üretim sonrasında kuşlar bölgemize adapte olmaktalar. 

https://cdn.omlet.co.uk/images/originals/canary-perched-in-outside-aviary.jpg

Muhabbet Kuşlarını Konuşturma

Evet, muhabbet kuşları konuşma yeteneğine yani başka bir deyişle sık söylenen kelimeleri tekrar etme yeteneğine sahip kuş türleridir. Ancak bazı kuşlar ilk defa duydukları kelimeleri çok çabuk öğrenirlerken bazılarının öğrenmesi uzun süreler harcamanıza neden olabilmektedir.  Hatta bazılarına tek bir kelime bile öğretemezsiniz. Muhabbet kuşlarının konuşma eğitimi için en ideal dönem 2 ila 4 aylık oldukları dönemdir. Unutmayın ki belli bir ayı geçmiş olan kuşların konuşmaları çok ama çok zordur. Erkek muhabbet kuşları dişilerine göre daha çabuk öğrenirler ve daha rahat konuşurlar. Dişilerin kelime dağarcıkları erkeklere oranla daha azdır. Bir çok kuş türleri duydukları kelimeleri daha doğrusu harfleri telaffuz etmekteler. 

Kuş Sahiplenme ve Sahiplendirme Sitesi

Türkiye'nin en büyük hayvan sahiplendirme sitesi olan Petsbook.com ile artık kuş sahiplenebilir veya sahiplendirebilirsiniz. Hayvan severlerin bir arada yer aldığı bu harika ortam sayesinde kuş bakımı ve diğer tüm evcil hayvanlarla ilgili ayrıntılı bilgileri de almış olacaksınız.