GÜMÜŞHANE (AA) - Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Gümüşhane Temsilciliğince "kuşlar aç kalmasın" diye doğaya yem bırakıldı.

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, köylerde yaşayan nüfusun, ekili ve dikili alanların her geçen gün azalması nedeniyle kuşların beslenmede güçlük çektiklerini belirterek, "Bazı nadir görünen türler ne yazık ki insan yaşantısının olduğu alanlara inememektedir. Dolayısıyla bu durum bazı türler için açlık anlamına gelmektedir" dedi.

Türkiye'nin biyolojik çeşitlilik açısından zengin bir ülke olduğunu ifade eden Oral, şunları söyledi:

"Gümüşhane'de bu zenginliği sürdürmek için gereken neyse yapılmalıdır. Özellikle yiyecek sıkıntısı ile yerleşim yerlerine yaklaşan kuş türlerinin avlanmalarına kesinlikle müsaade edilmemelidir. Kaçak avlanmaya karşı mücadeleyi her zaman devletten beklemek yerine otokontrolü her bireyin sağlaması gerekmektedir. Biz TEMA Vakfı olarak ilimizin kent ormanındaki kuş popülasyonunun korunması amacıyla doğa severlerle yem bıraktık. Destek olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne de teşekkür ediyoruz."