ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kütüphane Haftası dolayısıyla Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini ziyaret etti.

Rektör, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, okuma ile ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Okumanın sadece yüksek eğitim kurumundaki öğrencilerin değil, yediden yetmişe herkesin yaşamının ayrılmaz parçası olduğunu belirten Özer, şöyle konuştu:

"Bizim alışveriş merkezlerimiz çok ama kütüphanelerimiz az. İnşallah bu etkinlikler vesilesiyle tüm illerimizde çocuklarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize ve öğrencilerimize hizmet veren kütüphaneler yaygınlaşır. Üniversite olarak, Zonguldak’ın okuma ve araştırma ihtiyacını karşılamaya yönelik bir kütüphaneyi yapmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Farabi Kampüsümüzde yaklaşık 12 bin öğrencimiz var. Ama bu kütüphanenin aylık kullanıcı sayısı 100 ila 120 bin arasında değişiyor. Bu da, kütüphanemizin sadece üniversite öğrencilerinin değil, şehir tarafından da aktif olarak kullanıldığını gösteriyor. Kitap okuma hakkı temel insanlık hakkıdır. Kütüphaneler üniversitelerin, şehrin aslında kalbidir. Kalbin kesintiye uğramaya nasıl tahammülü yoksa, kütüphanelerin de zamanda kesintiye uğramaya tahammülü yoktur. Her şehirde en az bir kütüphanenin 7 gün 24 saat açık olmasında çok büyük fayda olduğunu düşünüyorum."

Özer, daha sonra etkinlik kapsamında basın mensuplarıyla birlikte kitap okudu.