Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuh Yıldız, Japonların yılda ortalama 25 kitap okuduğunu belirterek, “Bizim 75 milyon nüfuslu ülkemizde ise 1 kişi 10 yılda 1 kitap okuyor” dedi.

Türkiye’de her yıl mart ayının son haftası kutlanan ‘Kütüphaneler Haftası’ Adana’da İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuh Yıldız, burada yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizi, velilerimizi ve bütün vatandaşlarımızı kitap okumaya alıştırma ve kitabın önemini, değerini fark edebilmesi için bugünü kutluyoruz” dedi.

Ülkelerin kitap okuma oranına da değinen Yıldız, Japonların yılda ortalama 25 kitap okuduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“75 milyon nüfuslu ülkemizde kitap okuma oranı ise kişi başına 10 yılda 1 kitap olarak görülüyor. Türkiye kitap okuma sıralamasında 173 ülke arasından 86’ncı sırada. Eğer biz çağdaş seviyeye ulaşacaksak, yeniden büyük Türkiye’yi kuracaksak, yeniden annemize, babamıza saygılı, hürmetli, vatanımıza, milletimize bağlı ve gerçekten kültürlü unvanına erişeceksek, kitaba önem vermeliyiz ve kitap okumalıyız” dedi.

Yıldız, kütüphanelerin önemini de anlatarak, “Kütüphanelerde bilgi vardır, kültür vardır, medeniyet vardır. Kitapla, kültürle, bilgiyle ilgilenmeyen toplumlar geri kalmış toplumlar olarak gösterilmektedir” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Halis Arslan da, ülkemizde kitap okuma alışkanlığının olmadığını belirterek, vatandaşları kütüphanelere davet etti.