SAMSUN (AA) - Ladik'te Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümü dolayısıyla resim sergisi açıldı.

Ladik Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce Belediye Meydanı'nda hazırlanan serginin açılışına, Kaymakam Muhammet Çiftci, Belediye Başkanı Burhan Yapıcı Özel, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şahin Örnek, Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Recep Dirican, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sergide yer alan eserlerin HEM'de görevli kus eğitmenleri tarafından yapıldığını belirten HEM Müdürü Nevzat Ayyıldız, "Milli Mücadele'nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında resim sergisi düzenledik. Sergide kurs eğitmenlerimiz tarafından el emeği ve göz nuru ile yapılan 100. yıl logolu, Atatürk portresi ve Türk bayrağından 35 eseri sergiledik. Yaptığımız eser ve serginin beğeni kazanmış olması bizleri de mutlu etti." diye konuştu.

Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel de Milli Mücadele'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen sergide milli değerlerin sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek HEM Müdürü Ayyıldız ve kurs eğitmenlerine teşekkür etti. Serginin 2 gün açık kalacağı öğrenildi.