DÜZCE (AA) - Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için yarın başlayacak zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle satış yerleri ve tamircilerde "son gün yoğunluğu" görülüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkındaki Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmesine yarından başlayıp nisan ayına kadar izin verilmeyecek.

Akçakoca ilçesinde D-655 Karayolu Zonguldak-Akçakoca Yolu üzerinde bulunan lastik satışı ve değişimi yapan işletmelerde yoğunluk yaşanıyor.

Lastik satıcısı Güven Güleryüz (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın başlayacak kış lastiği uygulaması nedeniyle yoğunluk yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Dedem de lastik işi yapıyordu, babamdan da ben devraldım. 15 yıldır lastik tamiri ve satışı yapıyorum. Yarın kış lastiği uygulaması başlayacağı için anormal bir yoğunluk yaşıyoruz. Bu dönemlerde buralar hep kalabalık olur. Müşteriler, ticari araçlarının yanı sıra binek araçlarına da kış lastiği taktırıyor. Hem binek hem ticari araç gelince yoğunluk yaşıyoruz."

Araçlarda kışlık lastikleri takarak balans ayarı yaptıklarını kaydeden Güleryüz, "Vatandaşlarda kaza öncesi kış lastiği takma bilinci oluştu. Artık ticari-binek ayrımı yapmaksızın herkes lastiklerini değiştiriyor. Kış lastiği takmayanları da özellikle uyarıyoruz." diye konuştu.

Lastiklerini değiştirten araç sürücüsü Ahmet Şen (32) de, "Kendi sağlığımızı düşünerekten lastiklerimizi değiştirmeye geldik. Kar gelecek, burada da ciddi bir yoğunluk var, herkes can güvenliği için kışa uygun lastiğini taktırıyor." dedi.