Libya'da Trablus'un Zaviye bölgesinde yol kesip kimlik kontrolü yapan Libya Ulusal Ordusu’nun komutanı General Halife Hafter güçleri tarafından kaçırılan 5 Türk vatandaşımızdan yaklaşık 1 aydır haber alınamıyor. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya ulaşan, Ahmet Çeliktaş’ın ailesi ve diğer ailelerin endişeli bekleyişi devam ediyor. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getiren Kaya, şunları kaydetti:
LİBYA’DA YAŞAYAN TÜRKLER HEDEF HALİNDE
“Libya'da ara buluculuk görevi üstlenmek yerine çatışmanın tarafı olmayı seçen AKP Hükûmetinin dış politikadaki hataları Libya'da yaşayan insanlarımızı hedef hâline getirmiştir. Trablus'un Zaviye bölgesinde yol kesip kimlik kontrolü yapan Hafter güçleri yaklaşık bir ay önce 5 vatandaşımızı kaçırmıştır. Bu vatandaşlarımızın aileleri, konsolosluğumuza başvurmalarına rağmen, kaçırılan yakınlarından bir aydır haber alamadıkları için endişe içindedirler.”
TRABZONLU AHMET ÇELİKTAŞ’IN AİLESİ DE ENDİŞELİ
“Uzun yıllardır Libya'da lokantacılık yapan ve kaçırılan 5 vatandaşımızdan biri olan Trabzon Araklılı hemşehrimiz Ahmet Çeliktaş'ın yakınları bize ulaşarak yardım çağrılarına ses olmamızı istemişlerdir. Dışişleri Bakanlığı yetkililerini göreve çağırıyoruz. Kaçırılan vatandaşlarımızın sağ salim evlerine dönebilmeleri için ve Libya'da yaşayan, iş yapan, çalışan çok sayıda insanımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli girişim ve görüşmelerin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz.”