Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 2 askerin naaşı düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Diyarbakır’ın Lice-Silvan-Hazro ilçesi kırsalından bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik olarak icra edilen “Bayrak 17 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören Özel Birlik Operasyonu”nda örgüt mensuplarıyla girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Kadir Karaman ve Salih Hayırsöz için tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile sivil ve askeri erkan katıldı.
Tören, şehitlerin naaşlarının alana getirilmesi ve bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Şehitlerin öz geçmişleri okundu. Birlik adına konuşma yapan Yüzbaşı Halef Çelikkollu, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu, "Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz” dedi.
Tören şehitlerin ruhlarına dua edilmesiyle sona erdi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman’ın naaşı defnedilmek üzere memleketi Çorum’a gönderilirken, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Salih Hayırsöz’ün naaşı ise memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.
(İHA)