SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesinde Ahmet Faik Edis Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, cinsel istismara tepki amacıyla yürüyüş yaptı.

"Çocuk susar sen susma, idam istiyoruz" yazılı pankart taşıyan ve siyah giysiler giyen kız öğrenciler, ilçe merkezinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

Okul öğrencilerinden Münevver İdareci, grup adına yaptığı açıklamada, çocuk istismarının giderek arttığını ve önlem alınması gerektiğini söyledi.

"Küçük kız kardeşimize yapılan cinsel istismara rağmen susan ebeveynlerin, genç arkadaşlarımızın sesi olmak için toplandık." diyen İdareci, olaylarda ölen çocukların arkasından yas tutularak sessiz kalındığını, kendilerinin ise buna kayıtsız kalmak istemediklerini anlattı.

- İdam istiyoruz

Sessiz kalındıkça cinsel istismar olaylarının artacağını belirten İdareci, "İnsanlar susanları sahipsiz zannediyor ama onlar sahipsiz değil. Onların sesi bizleriz. Öncelikle anne ve babalara sesleniyoruz. Lütfen çocukların ahlaki gelişimini önemseyin. Devletimize sesleniyoruz. Lütfen bu olaylar yaşanmadan önlem alın ve idam cezası ile cezalandırın. Çocuk bedenine dokunana idam istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan öğrenciler, daha sonra olaysız biçimde dağıldı.