SAMSUN (AA) - Vezirköprü Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Erasmus+ mesleki eğitim projesini başlattı.

Vezirköprü Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerel ortaklığı ile yürütülen projede, hemşirelik alanında eğitim gören 16 kız öğrenci staj için Letonya'ya gidecek.

Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, proje koordinatörü Emrah Doğan, projenin aşamaları hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin Letonya'da ulusal ve uluslararası araştırmalar yürüten bir bölge hastanesinde staj yapacağını belirten Doğan, staja katılacak öğrencilerin genel durumuna bakılarak ve mülakat yapılarak seçildiğini söyledi.

Öğrencilerin değişik kültürleri tanıma ve dil bilgisini de geliştirme imkanı bulacağını anlatan Doğan, staja katılacak öğrenciler için İngilizce kursu düzenlendiğini kaydetti.

İlk grup 22 Nisan-5 Mayıs, ikinci grup ise 6-19 Mayıs tarihlerinde Letonya'da staj görecek.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürü Resul Özata, aile hekimi Orhan Aydoğdu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.