ÇORUM (AA) - Yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle 2 yıldır evde eğitim hizmetlerinden faydalanan ilkokul 3. sınıf öğrencisi Emirhan Bozkurt (9) karnesini İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ün elinden aldı.

İlkokul birinci sınıfın yarıyıl tatili sonrasında yakalandığı lösemi hastalığından dolayı eğitim gördüğü okulundan ayrılmak zorunda kalan Bozkurt'un eğitimine Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen evde eğitim hizmetleri kapsamında  evinde devam ediliyor.

Başarı dolu karnesini sınıfa dönüştürülen evinin odasında İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ün elinden alan Bozkurt, buruk sevinç yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemi hastalığına yakalanan ancak eğitimine ara vermeyen Emirhan'ın büyük bir azme sahip olduğunu belirtti.

Emirhan'a kitap okuma ve ders çalışma tavsiyesinde bulunan Büyük, kentte özel eğitime çok önem verdiklerini anlattı.

Büyük, şu anda 15 öğrencinin evde eğitimlerini sürdürdüğünü dile getirerek, "Öğrenci hangi sınıfa gidiyorsa öğretmenlerimiz müfredata göre bu çocuklara evlerinde eğitim veriyor. Uzun süreli okula gitme imkanı olmayan öğrencilerimizin velileri bizlere bilgi verirse onlara da öğretmen tahsis ederiz. Kaybedeceğimiz hiçbir öğrencimiz ve ferdimiz yoktur. Bu noktada çocuklarımızın gelecek hayallerine ara vermemelerini sağlamak en büyük hedefimizdir."

- Emirhan'ın ailesinden teşekkür

Emirhan Bozkurt'un babası Serdar Bozkurt da oğlunun lösemi hastalığına yakalanması nedeniyle 2 yıldır eğitimin evde devam ettiğini belirtti.

Hastalığın teşhisi sonrasında oğlunun 6 ay gibi bir süre Ankara'daki tedavi gördüğünü daha sonra da bu sürecin evde devam ettiğini ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 2 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Şimdi Emirhan'ın hedefe varmak istediği güzel zamanları. Bundan 15 ay önce Emirhan bitkin bir haldeydi. Şimdi mutlu bir zamandayız. Mücadelemiz devam ediyor. Bu süreçte devletimize çok minnettarız. Lösemi hastalığı maliyeti yüksek bir hastalık ancak devletimizin bu süreçte desteğini çok gördük. Kemoterapi, radyoterapi tedavilerini gördü. Daha sonra evimize geldik. Burada da yine kemoterapi tedavisi sürüyor. Ayrıca zaman zaman da kontrollerimize gidiyoruz."

Evde eğitim hizmetleri sayesinde oğlunun da hayallerine ara vermediğini ve bu uygulamadan da memnun olduklarını ifade eden Bozkurt, oğlunun, odasında oluşturulan sınıfta eğitimlerini öğretmeni ile sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

-  "Okulum da sınıfım da odam oldu"

"En büyük hayalim doktor olmak" diyen Emirhan Bozkurt ise "Okula gidemiyorum, benim okulum da sınıfım da odam oldu. Bunun için üzülüyorum. Arkadaşlarımın yanında değilim ama eğitimim devam ediyor" şeklinde konuştu.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, Emirhan'a yarıyıl tatili dolayısıyla hikaye kitapları hediye etti.