ORDU (AA) - Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle lösemili aileleri evinde ziyaret etti.

Gençlik Merkezi Müdürü Beraat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, İlçe Gençlik Spor Müdürü Halil Bekyürek, Gençlik Liderleri Hatice Duman, Nurhan Kömür ve gönüllü üniversite öğrencileri Seda Nur Özcan ve Öznur Koç,  lösemi tedavisi gören Orhan Özay ve ailesini ziyaret etti. 

Özay, tedavi sürecinin 3 yıldır devam ettiğini, yapılan tedavinin olumlu sonuçlar verdiğini ve hastalığın herhangi bir nakil gerekmeden atlatılabilecek hale geldiğini anlattı.

Baba Fahri Orhan ise geçirdiği bir kazadan dolayı çalışamadığını, ailenin geçimini denizcilik işletmesinde çalışan diğer oğlunun sağladığını belirterek, şu an itibariyle maddi herhangi bir sıkıntıları olmadığını ve tek arzularının oğullarının iyileşerek eğitimine geri dönmesi olduğunu söyledi.

Yaptıkları ziyaretle toplumsal bilinç oluşturmak istediklerini söyleyen Gençlik Merkezi Müdürü Şahin, şunları dile getirdi:

“Bu tür hastaların zor anlarına ufak bir gülümseme ekleyerek bizlerin onları unutmadığımızı göstermek istedik. Planladığımız faaliyetlerle onların tedavi sürecine olumsuz etki etmeyecek şekilde bir arada olacağımızı bilmelerini istiyoruz ve bizler biliyoruz ki Orhan gibi birçok gencimiz mevcut. Onlara sosyal, kültürel ve sanatsal alanda hizmet etmeye ve merkezimizin imkanlarının sonuna kadar sunmaya hazırız. Hepsine bir telefon kadar uzaktayız."